Recept 05 (0 stemmen)

Witloofsoep

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kuis het witloof en snij het in grove stukken, hou een 8 tal hele blaadjes apart als garnituur.
  2. Kneus de venkelzaadjes in een vijzel.
  3. Smelt 2 el solo in een kookpot en stoof het grof gesneden witloof aan samen met de geplette venkelzaadjes.
  4. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook, laat 20 minuten op een laag vuur zachtjes sudderen.
  5. Haal de soep van het vuur, giet er een scheutje pastis bij en kruid af met pezo, mix de soep met een staafmixer.
  6. Smelt 1 el solo in een pan en bak hierin de 8 blaadjes witloof mooi bruin.
  7. Verdeel de hete soep over 4 warme soepkommen, giet er een scheutje room bij en werk af met de garnalen en de gebakken witloofblaadjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie