Altijd weten wat je gaat eten?
Witloofsoep
Bereidingswijze
- snij het witloof fijn en was het en laat uitlekken.
- snij de uien.
- snij de aardappelen in teerlingen.
- laat 75 gram boter bruinen.
- stoof hierin de uien tot ze glazig zijn.
- voeg dan het fijngesneden witloof toe en laat tot op een 1/3 instoven.
- voeg dan 4 liter water toe tesamen met de bouillonblokjes.
- laat 20 minuten koken.
- mixt de soep fijn.
- voeg dan de room toe tesamen met de resterende 25 gram boter.
- breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- leg voor het opdienen wat fijngesneden zalm op het bord en giet hier de soep over.
- eventueel versieren met wat fijngesnipperde peperselie.
- smakelijk !
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Monique_14 op 19 november 2011 om 17u07
Hallo, ik doe de aardappelen erin als het witloof wat aangestoofd is, juist voor het water erbij gaat.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?