Recept 05 (0 stemmen)

Witloofsoep

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. snij het witloof fijn en was het en laat uitlekken.
  2. snij de uien.
  3. snij de aardappelen in teerlingen.
  4. laat 75 gram boter bruinen.
  5. stoof hierin de uien tot ze glazig zijn.
  6. voeg dan het fijngesneden witloof toe en laat tot op een 1/3 instoven.
  7. voeg dan 4 liter water toe tesamen met de bouillonblokjes.
  8. laat 20 minuten koken.
  9. mixt de soep fijn.
  10. voeg dan de room toe tesamen met de resterende 25 gram boter.
  11. breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. leg voor het opdienen wat fijngesneden zalm op het bord en giet hier de soep over.
  13. eventueel versieren met wat fijngesnipperde peperselie.
  14. smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Monique_14 op 19 november 2011 om 16u07

Hallo, ik doe de aardappelen erin als het witloof wat aangestoofd is, juist voor het water erbij gaat.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?