Ingrediënten voor 4 personen
- 1 .5 kg witloof
- 500 gram aardappelen
- 1 soeplepel kippenboullion
- 200 gram gerookte ham
- peper, zout
- 1 takje peterselie
- 2 stronken witloof voor versiering
Bereidingswijze
- Kuis het witloof en de aardappelen en snij julienne
- doe in een pot 1 liter water en kook de aardappelen en het witloof goed gaar en dan mixen
- en even laten opkomen om de bloem van de aardappel tot binding te laten komen
- Doe in een wok een eetlepel soloboter de 2 witloofstronken kuisen en heel fijn snijden bakken in de wok samen met de gerookte ham als het beetgaar is bij de soep doen nog aanlengen en afkruiden met peper zout
- Opdienen met stokbrood en versieren met peterselie
- eet smakelijk
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 05 mei 2010 om 20u17
Wij denken bovendien dat de hoeveelheid bouillon groter moet zijn. Neem ongeveer 50 gr aardappel en 1 liter bouillon.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?