Witloofsoep met grijze garnaaltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snij in halve ringen.
  2. Kuis het witloof, de selder en prei en snij in stukken.
  3. Verhit enkele eetlepels solo in een kookpot en stoof hierin de ui en prei glazig.
  4. Voeg het witloof en de selder toe en roerbak 1 minuut.
  5. Voeg de kippenbouillon en de melk toe en doe er het klontje suiker bij.
  6. Laat 10 minuten onder gesloten deksel zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn.
  7. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met pezo.
  8. Zet terug op het vuur en laat even goed doorwarmen.
  9. Verdeel de soep over zeer warme soepborden of kommen en werk af met een scheutje room, garnaaltjes en rijkelijk veel bieslook.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?