Recept 15* (1 stem)

Witloofsoep met gerookte paling

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 250 gr filet van gerookte paling, 10 stronken witloof (middelgroot), 1 grote aardappel, 25 gr boter, zout en peper, ½ liter kippenbouillon (facultatief), verse koriander of peterselie.
  2. Bereiding: Uit de witloofstronken het bittere hart halen, overlangs in twee en dan in kleinere stukken snijden. Aardappel schillen en in fijne schijfjes snijden. In pan of pot met dikke bodem de boter laten smelten en witloof en aardappelschijfjes laten stoven op zacht vuur; De pot afdekken en regelmatig roeren gedurende 10 minuten. Water of kippenbouillon bijvoegen en nog een kwartier laten garen. Oven voorverwarmen op 100°C. De gerookte paling ontvetten en ontgraten en in dunne plakjes snijden. Tussen 2 bladen aluminiumpapier leggen en 10 minuten opwarmen in de oven. Ondertussen het witloof en aardappelmengsel fijn mixen met de handmixer tot de soep mooi glad is. Op smaak brengen met peper en zout. Goed opwarmen en verdelen over de borden met de stukjes paling. Versieren met koriander of peterselie. Onder bitterheid te accentueren mag er zwarte peper van de molen over.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie