Witloofsoep met gerookte paling

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 250 gr filet van gerookte paling, 10 stronken middelgroot witloof, 1 grote aardappel, 25 gr boter, peper en zout, ½ liter kippenbouillon (facultatief), peterselie.
  3. Bereiding:
  4. Uit de witloofstronken het bittere hart halen, overlangs in twee en dan in kleinere stukken snijden. Aardappelen schillen en in fijne schijfjes snijden. In pot of pan met dikke bodem de boter laten smelten en witloof en aardappelschijfjes laten stoven op een zacht vuur. De pot afdekken en regelmatig roeren gedurende 10 minuten. Water of kippenbouillon bijvoegen en nog een kwartier laten garen.
  5. Oven voorverwarmen op 100°C. De gerookte paling ontvetten en ontgraten en in dunne plakjes snijden. Tussen 2 bladen aluminiumpapier leggen en 10 minuten opwarmen in de oven. Ondertussen het witloof en aardappelmengsel fijn mixen met de handmixer tot de soep mooi glad is. Op smaak brengen met peper en zout. Goed opwarmen en verdelen in verwarmde borden met de stukjes paling. Versieren met peterselie. Om de bitterheid te accentueren mag er zwarte peper van de molen over.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?