Recept 05 (0 stemmen)

Witloofsoep (Bron: Libelle-lekker)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soepen

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.
  2. Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  3. Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.
  5. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor de vegetarische versie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie