Recept 05 (0 stemmen)

witloofsoep - basis

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Reinig het witloof en snij het in stukken. Indien je de typische bittere smaak van witloof niet wenst, zorg er dan voor dat het hart onderaan niet gebruikt wordt. Vollegrond witloof heeft meer bitterheid dan watercultuur.
  3. Sueer de ajuin (niet bruinen) en stoof het witloof aan (niet kleuren) onder deksel. Het witloof moet grijsachtig worden. Snij de aardappelen in blokjes en voeg bij het witloof.
  4. Kruiden met aromat, bruine fond en bouillon. Voeg water bij tot het witloof volledig onder staat. Laat 20 min. koken onder deksel. Neem van het vuur en mix met een staafmixer.
  5. De soep kan zo gegeten worden, of naar smaak afgewerkt worden
  6. - met culinaire room
  7. - met grijze garnaaltjes (enkel toevoegen net voor het opdienen, in het bord)
  8. - sliertjes gerookte zalm
  9. - gestoofde witloofsnippers
  10. - culinaire room - hespenblokjes
  11. - peterselie
  12. - gemalen kaas
  13. .........

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie