Recept 45**** (22 stemmen)

Witloofrolletjes met gerookte zalm en mascarponesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
70 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak het witloof snel schoon onder koud, stromend water.
  2. Verwijder eventueel de beschadigde blaadjes en de bittere kern aan de onderkant.
  3. Laat 30 g Solo smelten in een pan en leg er het witloof in.
  4. Laat het stoven op een klein vuur gedurende 30 minuten en draai de stronkjes ondertussen regelmatig om; voeg zout en peper toe.
  5. Boter een vuurvaste schotel in.
  6. Rol elk witloofstukje in een plakje gerookte zalm en leg in de gratinschotel.
  7. Laat de mascarpone smelten in de pan met het bakvocht van het witloof.
  8. Voeg het citroensap toe en kruid met nootmuskaat.
  9. Proef en breng de saus eventueel nog meer op smaak met een beetje peper.
  10. Giet die saus over het witloof en bedek met geraspte gruyère.
  11. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven, laat 15 minuten bakken en laat daarna gratineren. Dien op met pasta of met aardappelpuree.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door kip op 01 december 2016 om 12u19

heel lekker , zal het nog maken

Gepost door Solo op 05 december 2016 om 13u17

Hoi Kip, heel erg bedankt voor je compliment! :) Laat dit overheerlijk hoofdgerecht jou nog opwarmen deze winter! Geniet ervan! Groetjes, Het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie