Recept 45**** (1 stem)

Witloofcroisant met gandaham en Bouquet des Moines

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit heb je nodig: 4 witloofstronken, 4 sneedjes gandaham, 1 kaasje Bouquet de Moines 1 rol bladerdeeg Herta, 1 koffielepel mosterd, Peterselie, 1,5 dl room 1 half kippeboullion blokje
  2. maizena expres.
  3. Zo maak je het: Kook het witloof gaar in een halve liter water met boullionblokje, laat uitlekken en afkoelen, bewaar het kookvocht.Dep het witloof goed droog en snij het in de lengte open, ontkorst de sneetjes kaas en leg ze tussen het witloof, wikkel elk stronkje in een sneetje gandaham.Snij van het bladerdeeg repen van 4cm breedte en rol het witloof erin, de repen moeten elkaar even overlappen, strijk de croisants in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 25 minuten op 225 gr.Breng het kookvocht aan de kook en voeg de mosterd en de room toe, laat even koken en bind met maizena, voeg de peterselie toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Monique_14 op 20 november 2010 om 10u14

Ja hoor het kan ook met brie of dergelijke!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie