Witloofcroisant met gandaham en Bouquet des Moines

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit heb je nodig: 4 witloofstronken, 4 sneedjes gandaham, 1 kaasje Bouquet de Moines 1 rol bladerdeeg Herta, 1 koffielepel mosterd, Peterselie, 1,5 dl room 1 half kippeboullion blokje
  2. maizena expres.
  3. Zo maak je het: Kook het witloof gaar in een halve liter water met boullionblokje, laat uitlekken en afkoelen, bewaar het kookvocht.Dep het witloof goed droog en snij het in de lengte open, ontkorst de sneetjes kaas en leg ze tussen het witloof, wikkel elk stronkje in een sneetje gandaham.Snij van het bladerdeeg repen van 4cm breedte en rol het witloof erin, de repen moeten elkaar even overlappen, strijk de croisants in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 25 minuten op 225 gr.Breng het kookvocht aan de kook en voeg de mosterd en de room toe, laat even koken en bind met maizena, voeg de peterselie toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Monique_14 op 20 november 2010 om 11u14

Ja hoor het kan ook met brie of dergelijke!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?