Recept 45**** (1 stem)

witloof voor kinderen (en niet liefhebbers van witloof...)

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. witloof in stukken snijden (ringetjes van zo'n 2 cm),
  2. witloof spoelen en koken. dit apart houden tot saus klaar is.
  3. solo smelten in de pan en fijngesnipperde ajuin toevoegen.
  4. laten stoven en fijngesneden wortelblokjes toevoegen.
  5. 10 tal minuten laten stoven.
  6. bloem toevoegen en stevig roeren, tomatenpuree toevoegen.
  7. bouillon toevoegen en de saus kruiden, laat 5 tal minuten koken.
  8. laurier en thijm verwijderen.
  9. een deel van de kaas onder de saus roeren.
  10. het gekookte witloof toevoegen.
  11. alles nu in vuurvaste schaal doen en bestrooien met kaas.
  12. laten gratineren.
  13. tip: als vlees er vogelnestjes bij serveren...

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie