Recept 35*** (5 stemmen)

witloof met gehakt

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was je witloof en doe het in een grote kooppot in een bodempje water. (als het grote stukken zijn kan je het ind e lengte doorsneijden)
  2. Doe er een blokje groentebouillon bij.
  3. Maak grote balletjes van je gehakt en doe het bij je witloof. Kruid met peper en zout.
  4. Deksel op de pot en laten gaar worden. Eventueel water dat vrijkomt van witloof nadien wat inbinden met maizena.
  5. Opdienen met gekookte patatjes. Super snel klaar, ideaal als gezonde snelle hap in een drukke werkweek. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door lutwellens op 08 februari 2011 om 21u09

ik bak mijn gehakt zoals bolognese gehakt, fijn geprakt in de pan, dan mijn witloof erop. Beetjes zout, ruim peper en muskaat. Even deksel erop tot het stooft en dan deksel eraf zodat al het vocht verdampt en het zelfs een beetje aanzet. Heerlijk. Mijn kinderen en zelfs mijn man, die geen witloofliefhebber is, vinden het geweldig. Pot altijd helemaal leeg.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie