Recept 45**** (1 stem)

Witlof met kaassaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotel

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken. Maak de stronkjes witlof schoon en spoel ze onder de stromende kraan af. Kook ze beetgaar in 8 minuten en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Smelt de margarine in een steelpan, voeg de bloem toe en roer hier een egale massa van. Laat heel even op laag vuur garen en schenk er dan al roerend beetje bij beetje de melk bij. Laat de saus 3 minuten koken en meng dan de geraspte kaas erdoor.
  3. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine, leg de uitgelekte witlofstronkjes erin en bedek met de plakken tomaat. Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi er de gehakte peterselie over. Schenk nu de kaassaus over de groenten, bestrooi de saus met de jonge geraspte kaas en zet de schaal 25 minuten in de oven.
Tip

Lekker met gehaktballen en gekookte krieltjes die even zijn omgeschud met wat vloeibare margarine en gehakte peterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?