Recept 45**** (9 stemmen)

Witlof met boursin en ham uit de oven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lekkers

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens maak je witlof schoon, snijd je het kontje (stronk) eraf en haal vervolgens de buitenste bladen eraf. Snijd daarna de witlof struiken/stronken in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte.
  2. Vet je ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel een plakje ham om de witlof heen. Leg deze daarna in de ovenschaal en ga door met de overige witlof. Verdeel de boursin over de witlof heen en strooi daarna de geraspte kaas over de ovenschotel.
  3. Breng eventueel de ovenschotel nog op smaak met wat zout en peper. De ovenschotel kan nu de oven in voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden. Serveer de witlof met wat verse bieslook en knapperig gebakken aardappeltjes.

Bron: Lekker en Simpel

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 26 september 2012 om 16u50

Ik hoop, dat je me laat weten hoe het gesmaakt heeft. Lekker ,snel en gemakkelijk. groetjes love to cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie