Snij de witlofstronken overlangs in 2 en verwijder het harde middelste.
Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de ene helft van het witlof met gehakt en bedek met de andere helft van het witlof.
•Je kan in de gehaktvulling ook een dikke staaf kaas duwen, of met een kruidenkaasje het middenste gedeelte van het gehakt vullen vb boursin knoflook en fijne kruiden
Wikkel het witlof in een plakje ontbijtspek en prik deze vast met een houten cocktailprikker.
Laat de boter smelten in een ovenschotel, roer enkele eetlepels water door de boter en schik hierop de gevulde witlofstronkjes.
Bak 45 min in de oven. Draai de witlofstronkjes regelmatig om en overgiet met het braadvocht. Voeg, indien nodig, nog wat water toe.
Serveersuggestie
Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door c.luc op 12 oktober 2016 om 10u57
ziet er lekker uit ga ik vandaag klaarmaken yihaa !!!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?