Winterwortelsoep

3 (3)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Schil de winterwortels en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en plakjes wortel. Bestrooi ze met het gemberpoeder en de komijn en stoof de groenten ongeveer 10 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en kook dit ongeveer een kwartier tot de plakjes wortel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom een lepeltje crème fraîche. Strooi hier wat gehakte peterselie overheen en serveer.

Tip

Lekker met stukken grofgesneden bruin stokbrood, besmeerd met wat margarine en belegd met sla en plakken achterham.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 11 januari 2016 om 15u31

Ik heb deze soep voor vanavond gemaakt. De soep is heerlijk, maar naar onze smaak aan de dikke kant. Ik voegde 750 ml extra kippenbouillon toe en een draai peper en zout.

Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 13u15

Hey Love to Cook, het is ook de bedoeling dat het een 'dikke' soep is. Maar je kan ook altijd bijvoorbeeld wat water toevoegen zodat de soep 'dunner' wordt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?