Recept 55***** (1 stem)

Winterwarme romige hutspot

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
  3. Schil de winterpeen en snij deze in stukjes.
  4. Pel de uien en snij deze in stukjes.
  5. Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan.
  6. Voeg voor plm.de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een vleesbouillontablet.
  7. Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
  8. Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
  9. Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten) deze afgieten.
  10. Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen.
  11. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar of gebruik een gewone mixer (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
  12. Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot.
  13. Maak op smaak met versgemalen peper.
  14. Garneer met de rest van gebakken uien.
  15. Serveertips
  16. Bak de worstjes of geef er een gehaktbal bij.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 07 december 2012 om 19u43

Brrrr, Hier ligt 10 cm sneeuw. Tijd voor een winterse hap dus. Lekker smeuïg dit gerecht door de crème fraîche en de gebakken uien, die erdoor heen gingen en erboven op.We aten er een sappige bal gehakt bij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie