Wintersoepje van kabeljauw en spruitjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 500 gr. kabeljauwfilet, 10 dl visfumet, 25 cl pilsbier, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 wortelen, 4 raapjes, 2 preiwitten, 4 stengels bleekselder, 250 gr. spruitjes, 1 dl room, 20 gr. boter, peper, zout.
  3. Bereiding:
  4. Schil de sjalotten, snijdt deze fijn en stoof deze aan in de boter, samen met de gehakte knoflook. Doe er de visfumet en het bier bij. In dit vocht laat je de in julienne gesneden groenten bijna gaar worden. Ondertussen de vis in stukjes van 3 centimeter versnijden. Haal de groenten uit de soep met een schuimspaan, er op hun beurt de spruitjes in laten gaarkoken en na gaartijd de soep mixen. Door een puntzeef gieten en terug op het vuur zetten. Even laten opkoken en er de vis in gaar pocheren. De julienne opnieuw toevoegen 1 min. Voor het einde van de gaartijd, alsook de room. Op smaak brengen met peper en zout en serveren in diepe, warme borden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?