Winterslaatje met honing, gekarameliseerde pastinaak, blauwe kaas, peer en kwarteleitjes

Koud buiten? Tijd voor een stevig winterslaatje met de heerlijke seizoenssmaken van spinazie, pastinaak en peer. Hartverwarmend lekker!

10 (10)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in repen.
  2. Kook de kwarteleitjes gaar in 3 tot 4 minuten, koel ze snel af en pel ze door ze over het tafelblad te rollen om de schaal te kraken. Snijd de kwarteleitjes doormidden.
  3. Was de salades en zwier ze droog.
  4. Snijd de blauwe kaas in fijne blokjes.
  5. Bak de pastinaakreepjes in een weinig olie tot ze mooi goudbruin kleuren en voeg er vervolgens de honing aan toe. Laat even karameliseren en kruid ze met peper en zout.
  6. Was de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Meng de xeresazijn, balsamico, notenolie en olijfolie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng de veldsla, rucola en spinazieblaadjes met de peer, de blauwe kaas en de vinaigrette en verdeel dit over de borden. Schik er de pastinaak en de kwarteleitjes bij en dien op.

Tip

Geen fan van de sterke smaak van roquefort? Kies dan voor een mildere variant zoals gorgonzola.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?