Winterse ovenschotel met spek, aardappelen en prinsessen

Zo'n goeie winterse ovenschotel met spek een aardappelen: niets dat beter smaakt als het buiten lekker koud is. Maak zeker genoeg, want hier wil je morgen nog van smullen.

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelschijfjes en de bonen apart in water tot ze beetgaar zijn.
  2. Bak de spekblokjes tot ze lichtbruin kleuren.
  3. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
  4. Smeer een ovenschotel in met Solo en vul die met een laag aardappelen, een laag spek en een laag bonen. Verdeel de tomatenstukjes over de schotel.
  5. Giet er de Solo Vloeibaar over en plaats de schotel 20 minuten in de microgolfoven.
  6. Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas en zet hem nog enkele minuten onder de grill in de traditionele oven (microgolfoven kan ook) tot de kaas goudbruin is.

Tip

Heb je nog restjes van je winterse ovenschotel met spek en aardappelen? Laat de schotel dan voldoende afkoelen en dek goed af met folie voor je hem in de koelkast legt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door Jolini op 10 september 2017 om 12u54

Is lekker en licht. Ik heb er nog een paprika bij gedaan! Zou ook heel lekker zijn met een gebakken lamskroontje!

Gepost door Solo op 19 september 2017 om 15u33

Klinkt inderdaad lekker Linda!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?