Winterse maaltijdsoep

Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 dikke uien
  • 3 paprika 1 rode,1 gele 1 groene
  • 2 staaf prei
  • 1 groot blik witte bonen in tomatensaus
  • 3 blok vleesbouillon
  • 1 pot vleesfond
  • 2 potten water
  • 1 liter tomatensap
  • 1-2 el basterd suiker naar smaak
  • 3 el sambal badjak minder kan ook
  • versgemalen zout en peper
  • paprikapoeder naar smaak
  • 2 teen knoflook
  • boter
  • 1 scheutje ketjap eventueel

Bereidingswijze

  1. Met deze heerlijke licht pittige soep kun je een stevige bodem leggen alvorens je je in het feestgedruis mengt.
  2. Maar natuurlijk smaakt deze soep ook uitstekend na een koude winterse schaats of wandelactiviteit.
  3. Strooi wat zout, peper en paprikapoeder over het gehakt en draai er balletjes van.
  4. Snijd alle groenten in kleine stukjes ,snipper de uien en de knoflook.
  5. Bak de gehaktballetjes in een pan met boter bruin. Fruit de ui een paar minuten mee, daarna voeg je (eventueel) de knoflooksnippers, de gesneden prei en de blokjes paprika toe.
  6. Giet in een grote soeppan de inhoud van de pot vleesfond, 2 potten water, het tomatensap, de bouillonblokken en daarop de witte bonen in tomatensaus. Breng alles aan de kook.
  7. Voeg de gehaktballetjes en groenten toe roer voorzichtig door de soep.
  8. Laat de soep dan nog zo'n 10 tot 15 minuten op een laag vuur zachtjes sudderen.
  9. Proef de soep en breng op smaak met wat bruine suiker en sambal badjak. Voeg naar smaak wat meer sambal en/of ketjap toe.
  10. Serveer de soep met lekker versgebakken stokbrood.
  11. Tip: Maak de soep een dag van te voren zodat de smaken heerlijk kunnen intrekken. De volgende dag hoef je deze dan alleen maar op te warmen.
  12. Lekker met knapperig stokbrood met roomboter of kruidenboter.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?