Winterse Groententaart met Chipolata

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

 1. BENODIGDHEDEN
 2. aardappelmesje, vork, kleine soeplepel of grote opscheplepel, kookpot, potje, vergiet, maatbeker, weegschaal, antikleefpan, sauspan, garde, springvormen ingevet of bekleed met bakpapier.
 3. Bereiding
 4. VOORBEREIDEN: Snij en was de bloemkool/ broccoliroosjes. Zet een kookpot op het vuur en wacht tot het water kookt. Doe nu de groenten roosjes in de kookpot. Laat koken tot ze beetgaar zijn. LET WEL dat je het KOOKVOCHT bijhoudt.
 5. Ontdooi de spinazie in de microgolf oven. Knijp deze goed uit zodat er geen vocht meer inzit. Zet opzij.
 6. Rol de bladerdeeg uit en verdeel deze over de springvorm. Ik heb twee kleine springvormen gebruikt. Let op dat deze ingevet zijn of gebruik bakpapier. (kan een puzzel werk zijn om de bladerdeeg te doen passen.)
 7. BECHAMELSAUS: Neem een kookpot en zet op een laag vuurtje. Laat de boter zachtjes smelten en voeg al roerend de bloem toe. Laat even sudderen zodat de bloemsmaak eruit gaat en houd in het oog om klonters te voorkomen.
 8. Meet 200 ml kookvocht af en vul verder aan met de melk, tot je 500 ml vloeibaar ingrediënt hebt.
 9. Neem de pan van het vuur en doe er langzaam en al roerend de melk met vocht bij. Blijf goed roeren, zo voorkom je klonters! Wanneer alles goed is opgenomen, plaats je de pan terug op het vuur. Zo kan de saus dikker en vaster worden. Hoe langer op het vuur, hoe dikker deze wordt.
 10. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Neem de pan van het vuur en doe er een losgeklopt ei bij. Meng dit onder de saus samen met de spinazie. Zet opzij.
 11. GROENTENTAART MET CHIPOLATA: Warm de oven voor op 200°c
 12. Neem de springvormen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
 13. Vul de bodem met de bloemkool en broccoli. Giet hierover de bechamelsaus en verdeel deze over de gehele taart (in mijn geval taarten).
 14. Neem de aardappeltjes en schik deze op de groenten met saus. Bestrijk ze eventueel met nog een klein beetje boter. Kruid af met tijm en Provençaalse kruiden.
 15. Plaats in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten, verplaats dan voor 5 tot 10 minuten naar boven en zet de grilstand aan. Let wel: grotere taarten hebben langer nodig totdat de bodem goed gebakken is!
 16. Bak de chipolata’s in de pan met een klontje boter. Dien op.
 17. Lekker winters…SMAKELIJK!
 18. TIP: Maak deze groententaart op voorhand en warm voor het serveren terug op in de oven. Je kan wat citroen toevoegen aan de bechamelsaus.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?