Winterse Boerenkool Stoemp heerlijk anders dan anders.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land.Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht!
  2. Het is hier flink koud dus gelijk proberen.Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder!
  3. In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen.
  4. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders.Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus…. Hele najaar en winter lekker van genieten.
  5. Schil de aardappels, snij ze in flinke partjes en was ze.Doe ze in een grote pan met flink wat water, bouillonblokje en wat zeezout en breng aan de kook.
  6. Als het gaat koken dan doe je die twee zakken boerenkool er bij, beetje aanstampen met je hand.
  7. Dit laat je royaal 20 – 22 minuten langzaam koken.
  8. Zet ook in een andere pan ondertussen de verse rookworst op en laat die langzaam warm worden. LET OP: niet laten koken want dan barsten ze en lopen al die heerlijke sappen weg.
  9. Stoppen met verhitten bij 80 graden en dan gebeurt er niks. Neem een koekenpan en vul de hele bodem met een dun laagje olijfolie.Doe de spekblokjes en de uiensnippers er in.Lijkt vrij veel, maar slinkt.Al roerend lekker laten uitbakken.
  10. Na 10 minuten doe je de zongedroogde tomaatjes er bij en dit mengsel krijgt nu een heerlijke diep warme, romige, smaak. Dan aardappels met boerenkool boven de gootsteen goed afgieten.
  11. Neem stamper en stamp het ruw fijn.
  12. Voeg nu het mengsel uit de koekenpan toe met de olie en mixer of stamp het goed fijn en door elkaar.
  13. Juist door de olijfolie (met die smaken) wordt het smeuig.
  14. Je ziet om het af te maken komt er geen melk of boter meer aan te pas!Dit is heel veel keren lekkerder en olijfolie is plantaardig en dat zijn gezonde vetten!
  15. Proef nu even en je ziet dat je een heerlijke stamppot hebt met een diep warme smaak.
  16. Als je het nog smeuiger wilt dan giet je er gewoon wat olijfolie uit die fles bij, maar dit is veelal niet nodig.
  17. Leg nu de rookworsten op een groot bord of plank en snij deze in plakjes.
  18. Serveer deze er bij. Ik ben misschien royaal, maar reken toch een ½ worst p.p. Smullen maar !

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 04 december 2012 om 20u04

Heerlijk op deze manier.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?