Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr pitloze gedroogde pruimen
- 4 el olie
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl peper
- 600 gr magere arkenslapjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 2 dikke uien
- 3 teen knoflook
- 1 el (wijn)azijn
- 1 el Dijonmosterd
- 3 1/2 dl droge witte wijn
- 1 winterpeen
- 2 laurierblaadjes
- 15 zoetzure zilveruitjes
- 1/2 bosje peterselie
Bereidingswijze
- Wel de pruimen een uur in warm water en snijd het vlees in stukjes.
- Meng dit met 1 eetlepel olie, kaneel, peper, tijm en rozemarijn.
- Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak het vlees al omscheppend bruin.neem het vlees uit de pan en hou het even apart.
- Snipper de uien en knoflook fijn.
- Fruit de uien in de pan waarin het vlees is gebakken (indien nodig olie toevoegen)
- Haal de uien uit de pan en voeg ze bij het vlees.
- Doe wijn, mosterd en azijn in de pan en roer alle aanbaksels los.
- Laat het geheel gedurende 10 minuten inkoken
- Maak de winterpeen schoon en snijd die in blokjes.
- Doe vlees en ui terug in de pan en voeg nu knoflook, winterpeen, peper en 3 dl water toe
- Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan
- Voeg de zilveruitjes en de gewelde pruimen toe.
- Hak de peterselie fijn en roer die door de stoofschotel.
- Laat de stoofpot nog 15 minuten zachtjes sudderen.
- Tip!
- Maak een dubbele portie, zodat je een andere keer snel een lekkere maaltijd op tafel zet.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?