Wintergroenten- en pastagratin met look en pijnboompitjes

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de kool in reepjes. Pel de uitjes en snijd ze in vieren.
  3. Verhit 2 eetlepels margarine in een diepe pan, voeg de groenten en uitjes toe en bak ze gedurende 5 minuten. Geregeld omscheppen. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en roer het erdoor. Voeg een kopje heet water toe en stoof de groenten met een deksel op de pan op een laag vuur gedurende 10 minuten. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en kook een paar minuten tot bijna al het vocht is verdampt.
  4. Verhit ondertussen 2 eetlepels margarine in een pan en bak hierin de worstjes op een matig vuur rondom bruin en gaar, ca. 15 minuten. Snijd ze in plakjes.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje lichtbruin.
  6. Schep de hete pasta, de pijnboompitjes, de Gratinoise en de plakjes worst door de groenten. Verdeel het warme mengsel gelijkmatig over de ovenschaal of schaaltjes en laat het onder de hete grill een beetje bruin worden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door ikkeik op 04 oktober 2015 om 20u47

Juist klaargemaakt, ik heb de braadworstjes vervangen door chipolata's (meer kruiding), en de zilver ui vervangen door een groot witte ajuin (heb ik liever) grof gesneden. Dit recept is voor 4 personen, maar ik denk dat ge er nog twee mag bij rekenen, gans de familie heeft ervan genoten en gezegd dat dit voor herhaling vatbaar is... Bedankt voor deze recept solo leden...

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 16u57

Dankjewel!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?