Recept 15* (1 stem)

Wildstoofpotje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KERSTRECEPTEN OM VAN TE SMULLEN

tijd
135 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de wortels en snijd ze in dikke schijven.
  2. Verhit een klontje Solo in een grote kookpot en korst er de blokjes vlees in aan op hoog vuur.
  3. Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken. Strooi er de eetlepel bloem over en laat dit even meebakken. Voeg de wortels toe en bak ze mee. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg nu de wijn en het bouillonblokje erbij. Roer goed door.
  5. Voeg de laurierblaadjes toe (vergeet deze er op het einde niet uit te halen) en ook de kruidnagel, tijm en peterselie. Voeg als laatste de veenbessenconfituur toe. Laat het geheel nu vijf minuten koken op hoog vuur.
  6. Draai het vuur naar de middelste stand en laat alles nog een tweetal uur rustig verder pruttelen. Roer af en toe.
  7. Na twee uur ruikt je huis niet alleen overheerlijk, maar is het ook tijd om heerlijk te genieten! Dit feestelijke stoofvlees is héérlijk met gekarameliseerd witloof en pommes duchesses.
Tip

Hou je van ui en sjalot? Stoof dan eerst een à twee sjalotjes aan voor je het vlees begint te bakken. Als de sjalotjes glazig worden, kan je het vlees toevoegen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?