Altijd weten wat je gaat eten?
Wildstoofpotje Speciale
Bereidingswijze
- Wildstoofpotje Speciale
- Ingredienten;
- - Stoofvlees van groot wild ( hert, hinde, everzwijn of reebok) ongeveer 1 Kg
- - Wildfond (250ml)
- - 1 glas rode wijn
- - 1 potje bereide veenbessen
- - 2 eetlepels sinaasappelconfituur
- - Boter (op kamertemperatuur)
- - Peper en zout
- - 1 ui fijngesnipperd
- - 250 gr mengeling bos-champignons
- - 1 stukje pure chocolade
- Bereiding;
- In een pan wat boter verhitten en hierin het stoofvlees goed aanbakken
- Als stoofvlees goed aangebakken is het verwijderen uit de pan en warm houden.
- De wildfond toevoegen en de aanbaksels losroeren.
- Eventjes laten inkoken. De sinaasappelconfituur toevoegen en goed mengen.
- De veenbessen en de rode wijn toevoegen.
- Eventjes laten inkoken en dan de chocolade toevoegen.
- In een andere pan de ui goed aanfruiten en bij de saus voegen.
- Bijkruiden met peper en zout.
- Het aangebakken wildstoofvlees terug toevoegen.
- De mengeling bos-champignons ,eventueel de grotere exemplaren in stukjes snijden en even aanstoven in een pan met hete boter.
- Deze mengeling bij de saus voegen. Eventjes alles goed mengen.
- De saus opwerken met een paar plukjes boter tot de gewenste dikte.
- Opdienen met Pommes-Duchesse.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (11)
Gepost door annick31068 op 09 december 2017 om 19u09
Liefst de dag ervoor klaarmaken en lang genoeg laten sudderen, altijd heel positieve commentaren gekregen.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?