Recept 45**** (5 stemmen)

Wilde eend met rode kool en appel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

WILDGERECHTEN

tijd
45 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de eenden in stukken en braad deze aan in de Solo.
  2. Doe er de groenten en de kruiden bij en giet er de wijn, jenever en de fond bij .
  3. Dek af en laat op zacht vuur stoven gedurende 35 minuten.
  4. Bak intussen de ui en de spekblokjes in Solo en voeg er de helft van de appelen, de rode kool, de suiker, de azijn, wat water, peper en zout bij. Laat gedurende 30 min. zacht koken en roer er de Maïzena door.
  5. Bak de rest van de appelen en de schijfjes aardappelen aan in de Solo.
  6. Haal de stukken vlees uit de pot, hou ze warm en giet de saus door een zeef.
  7. Laat de saus inkoken en werk op met enkele klontjes Solo .
  8. Verdeel de rode kool, de appelen en de aardappelen op borden en schik er de boutjes en in schijfjes gesneden filet bij.
  9. Versier met peterselie en giet er wat saus bij.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Thierry Herman op 05 oktober 2015 om 16u12

Is de oude jenever voor de kok ?

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 14u57

Deze mag je toevoegen bij stap 2 Thierry. Dankjewel om het op te merken, we passen het receptje aan. Je kan natuurlijk altijd nog een slokje voorproeven ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie