Wilde eend met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 filets van wilde eend
  • 300 gr zilveruitjes, gepeld
  • 500 gr gemengde bospaddenstoelen, gekuist
  • 2 dl wildfond
  • 1 dl rode portwijn
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • solo, bakken en braden
  • arachideolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper & zeezout v/d molen (pezo)

Bereidingswijze

  1. Blancheer de zilveruitjes ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Laat wat solo smelten in een pan en voeg de zilveruitjes toe, laat ze zachtjes stoven en bestrooi ze vervolgens met de suiker. Blus de uitjes met de portwijn wanneer de suiker licht begint te karamelliseren. Laat de portwijn vervolgens inkoken tot de helft. Voeg de wildfond en de rozemarijn toe en laat de saus indikken tot sausdikte. Kruiden met pezo.
  3. Kruid de eendenfilets met pezo.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en zet op een laag vuur. Leg de filets in de pan met de velkant naar beneden en laat ze zachtjes braden totdat de velkant mooi goudbruin en krokant is. Draai de filets om en laat ook de vleeskant mooi bruin kleuren.
  5. Zet het vuur uit maar laat de pan op het vuur, bedek de filets in de pan met aluminiumfolie, om het vlees te laten rusten.
  6. Verhit wat olie in een andere pan en bak de paddenstoelen kort en hevig op, voeg de sjalot toe en laat even meebakken, kruid met pezo.
  7. Neem de rozemarijntakjes uit de saus en voeg de paddenstoelen erbij.
  8. Snij de filets in plakjes.
  9. Verdeel wat saus over heel warme borden en schik er de plakjes eendenfilets bij.
  10. Serveer met aardappelen of kroketjes, naar eigen smaak.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?