Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree
Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!
120 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 konijnenbillen
- 4 peren
- 2 pastinaakwortels
- 500 g aardappelen
- 250 ml wildbouillon
- 33 cl bruin bier
- 1 ui
- 1 el mosterd
- peper & zout
- 5 laurierblaadjes
- enkele takjes tijm
- nootmuskaat
- 1 el suiker
- 1 tl honing
-
-
150 ml Solo Crèmefine
Bereidingswijze
- Kruid het konijn met peper en zout. Verhit Solo vloeibaar in een grote stoofpot en bak het konijn aan beide kanten goed aan.
- Voeg er de grof gesnipperde ui aan toe en stoof even mee. Doe er de bloem bij
- en kruid met peper, zout en flink wat tijm.
- Blus met het bier en de wildbouillon en vul aan met water zodat het konijn
- helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
- Laat het konijn anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er tegen het einde nog een flinke schep mosterd bij.
- Schil de aardappelen en kook samen met de geschilde en in stukken gesneden pastinaakwortels helemaal gaar.
- Stamp fijn, samen met wat Solo Crèmefine en kruid goed met peper, zout en
- nootmuskaat.
- Schil de peren en snijd ze in twee. Verhit Solo Vloeibaar in een koekenpan en
- doe er twee eetlepels suiker en een scheutje honing bij.
- Laat het geheel karameliseren op een zacht vuur en bak dan de peertjes. Draai
- ze af en toe om.
- Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de pastinaakpuree.
Tip
Als je wil, kan je er makkelijk nog wat extra groenten aan toevoegen zoals wortel of paprika.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?