Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree

Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid het konijn met peper en zout. Verhit Solo vloeibaar in een grote stoofpot en bak het konijn aan beide kanten goed aan.
  2. Voeg er de grof gesnipperde ui aan toe en stoof even mee. Doe er de bloem bij
  3. en kruid met peper, zout en flink wat tijm.
  4. Blus met het bier en de wildbouillon en vul aan met water zodat het konijn
  5. helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
  6. Laat het konijn anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er tegen het einde nog een flinke schep mosterd bij.
  7. Schil de aardappelen en kook samen met de geschilde en in stukken gesneden pastinaakwortels helemaal gaar.
  8. Stamp fijn, samen met wat Solo Crèmefine en kruid goed met peper, zout en
  9. nootmuskaat.
  10. Schil de peren en snijd ze in twee. Verhit Solo Vloeibaar in een koekenpan en
  11. doe er twee eetlepels suiker en een scheutje honing bij.
  12. Laat het geheel karameliseren op een zacht vuur en bak dan de peertjes. Draai
  13. ze af en toe om.
  14. Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de pastinaakpuree.

Tip

Als je wil, kan je er makkelijk nog wat extra groenten aan toevoegen zoals wortel of paprika.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?