Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram wijtingfilets
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eieren
- 2 tomaten
- 3 beschuiten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 100 gram boter
- 1 blaadje laurier
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 liter visbouillon
- 4 eetlepels borage cress
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de wijtingfilet in kleine stukjes en maal deze fijn in een keukenmachine.
- - Smelt 25 gram boter en voeg deze samen met de eieren, de fijngeknepen beschuiten en de ketjap toe aan de wijtingmassa.
- - Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
- - Pel en snipper de ui en het knoflook en fruit deze in de rest van de boter.
- - Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
- - Voeg het laurierblaadje, kerriepoeder en de visbouillon toe en laat het geheel aan de kook komen.
- - Voeg de wijtingballetjes toe en laat het geheel in ca 18 minuten gaar worden.
- - Haal de wijtingballetjes uit de saus en verdeel ze over de borden.
- - Laat de saus nog wat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
- - Lepel de saus over de wijtingballetjes en bestrooi met de borage cress.
- Borage Cress heeft een zeer bijzondere oester-komkommer smaak.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?