Recept 55***** (1 stem)

Wicky Wacky Cake

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Een zachte, sponzige chocoladecake zonder melkproducten. Het is een cake die bijzonder geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten of eieren. De cake zelf smaakt naar chocomel. Het is geen brownie, de textuur is wat lichter en de chocoladesmaak is ook wat minder prominent aanwezig.
  2. Het recept is zo simpel: je stopt alles in een kom en klopt het door elkaar. De cake is daarom ideaal om met kinderen te maken en kinderen vinden deze cake ook echt geweldig lekker (perfect dus voor een kinderfeestje!). Je kunt de cake nog bestrooien met wat poedersuiker. Het is een flinke cake, genoeg voor zeker 15 tot 20 stukken.
  3. Verwarm de oven voor op 150°C.
  4. Zeef de bloem.
  5. Meng de bloem met de cacao, het zuiveringszout en het zout.
  6. Roer de suiker erdoorheen.
  7. Voeg de olie, azijn en de vanille toe. Roer opnieuw.
  8. Voeg het water toe en klop met een garde tot een klontvrij deeg.
  9. Beleg een rechthoekig bakblik (+- 30 cm) met bakpapier en schep het beslag in de vorm.
  10. Bak de cake voor 20 – 25 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
  11. BRON: Yummy in my Tummy

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 mei 2013 om 11u39

Blijkbaar is dit een cake die stamt uit de Tweede Wereldoorlog, toen eieren, boter en melk schaars waren. Dit is een recept uit Zuid-Afrika.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie