use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Whoopies
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Whoopies

Whoopies

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    12

Ingrediënten
 

  • Whoopies:
  • 65 g Solo (kamertemperatuur)
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 7 g bakpoeder (ca. ½ zakje)
  • 150 g bloem
  • 30 g cacao (ca. 3 el)
  • 125 ml melk
  • Vulling:
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Solo (kamertemperatuur)
  • 1 eierdooier
  • 5 g vanillesuiker (ca. 1 tl)
  • garneersnoepjes en/of gekleurde hagelslag
  • Extra:
  • 2 grote bakplaten (bedekt met bakpapier en papier ingevet)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (elektrische oven).
  2. Klop de Solo en basterdsuiker met een pollepel of mixer in 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) luchtig.
  3. Klop het ei erdoor.
  4. Meng de droge ingrediënten voor de Whoopies met een snufje zout in een kom. Roer ze met de pollepel of mixer door het Solomengsel. Roer daarna de melk erdoor.
  5. Schep met behulp van twee eetlepels het beslag in 24 hoopjes op de voorbereide bakplaten. Bak de Whoopies in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar en donkerbruin. Neem de Whoopies uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Roer in een kom de ingrediënten voor de vulling tot een smeuïge crème.
  7. Spreid de vulling met een mes over de platte kant van de helft van de Whoopies. Leg de andere Whoopies er met de platte kant bovenop. (Houd voor het versieren eventueel wat van de vulling apart.)
  8. Versier elke Whoopie met verschillende soorten hagelslag (plak met wat van de vulling op de Whoopies) of garneer met glazuur.
Als de oven te klein is voor 2 bakplaten kun je de Whoopies ook in tweeën bakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.