Wentelteefjes in de oven met bosbessencoulis

Wie houdt er nu niet van wentelteefjes!? Iedereen natuurlijk! Behalve degene die ze moet klaarmaken voor een hele bende. Herkenbaar? Dan is dit recept voor wentelteefjes iets voor jou. Als je wentelteefjes klaarmaakt in de oven, zien ze er niet alleen superlekker en gezellig uit, je spaart er ook heel wat tijd mee uit. Twintig minuutjes in de oven. Net genoeg tijd om de bosbessencoulis voor erbij te bereiden, de tafel te dekken en jezelf een kleine mimosa in te schenken. Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd het stokbrood in sneetjes van +- 3 cm breed. Doe in een kom en zet opzij.
  3. Klop de eieren in een kom samen met de cassonade. Voeg het vanille-extract en de Solo Crèmefine Cuisine toe en roer goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel over het stokbrood. Laat enkele minuutjes rusten terwijl je af en toe omroert tot het mengsel goed in de sneetjes getrokken is en er bijna geen vloeistof meer overblijft op de bodem.
  5. Vet een ovenvaste schotel in met Solo Bakken en Braden en doe er de stukjes brood in. Bestrooi rijkelijk met cassonade.
  6. Zet +- 20 minuten in de oven tot het brood begint te kleuren.
  7. Maak in de tussentijd de coulis: meng de bosbessen, maïzena, cassonade en wat water in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  8. Dien de wentelteefjes lauw op en versier met vers fruit (bosbessen, aardbeien...), amandelstukjes, bosbessencoulis en eventueel wat yoghurt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?