Recept 05 (0 stemmen)

Waterzooi van staartvis met asperges en garnalen

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij ze in
  3. stukken van ± 4 cm.
  4. - Snij de diepgevroren asperges in stukjes van ± 3 cm. Kook ze 8 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  5. Bereiding
  6. (35 min.)
  7. 1 Breng 2,5 dl water aan de kook in een kookpot, samen met de witte wijn, het citroensap, peper en zout. Schik de stukken staartvis naast elkaar in de kookpot, dek af en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
  8. 2 Haal de vis uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht voor 1/3 inkoken.
  9. 3 Roer de eidooiers los onder de zure room. Voeg samen met de uitgelekte asperges en de diepgevroren garnalen toe aan het kookvocht.
  10. 4 Laat al roerend lichtjes binden op een zacht vuur (laat niet meer koken). Kruid met nootmuskaat, peper en zout en voeg indien nodig een beetje citroensap toe.
  11. Afwerking
  12. Leg de stukken vis in een soepterrine en giet er de saus over. Versier met plukjes kervel of blaadjes waterkers. Serveer in diepe borden en geef er gekookte aardappelen bij.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?