waterzooi van kip met venkel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. doe de prei wortel ui peterselie tijm en laar en de gekneusde peperbollen in 5 l water
  2. doe de kip er bij en laat alles 30 min op laag vuur koken
  3. schep de kip uit kookvocht en verdeel in 8 stukken
  4. bren,g nu de bouillon aan de kook en laat de helft inkoken
  5. doe de gehakte kervel er nu bij en kook nog eens 2 minuten
  6. voeg room toe en mix
  7. maak de champignons school en haal de steeltjes eruit
  8. maak de venkelbollen schoon, snij ze in kwartjes en blancheer een paarminuutjes in kokend water
  9. doe de venkel en champignons samen bij de saus
  10. breng op smaak met peper, zout citroensap
  11. serveer de kip met gekookte aardappeltjes
  12. ter info, de saus isde bouillon met de kervel en room é, maar ik doe een deel van de groentjes die ik mee kookte er ook door...vitaminetjes é

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?