Waterzooi van kip en salsa verde

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kuis de groenten, bewaar wat seldergroen voor de garnering.
  2. Snij de wortelen, selder en porei in plakjes, de venkel in grove stukken
  3. Doe de kip en de bouten in een grote kookpot, vul deze met water zodat de kip net onderstaat, kruiden met pezo.
  4. Breng aan de kook, doe er dan de helft van de groenten bij.
  5. Laat +/- 1 uur zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
  6. Verhit 2 el solo in een koekenpan en stoof de rest van de groenten beetgaar, niet overgaar.
  7. Maak de salsa door peterselie, munt en tapenade goed onder mekaar te mengen.
  8. Haal de kip uit de kookpot en snij ze in stukken, verdeel de kippenborsten in 4.
  9. Verdeel de gestoofde groenten over 4 warme diepe borden.
  10. Leg in ieder bord een kippenbout en een stukje kippenborst, giet daarover wat kookvocht/bouillon van de kip.
  11. Garneer met de salsa verde en wat seldergroen en dien op met vers stokbrood of bruin boerenbrood.
  12. TIP: De kip is gaar, als je de kip uit de bouillon neemt en het vocht dat er uitloopt helder is. Overschot van het kookvocht/bouillon kan je gerust invriezen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?