use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Waterzooi van fazant en najaarsgroenten met kruidenroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Waterzooi van fazant en najaarsgroenten met kruidenroom

Waterzooi van fazant en najaarsgroenten met kruidenroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 1 fazant
  • 1 ajuin bestoken met een 10-tal kruidnagels
  • 1 stuk witte selder
  • 2 wortelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • peper en zout
  • 0.5 kg seizoengroenten(bijv. raapjes, wortel, knolselder, broccoli, paddestoelen, schor
  • 1 dl light room
  • Solo
  • 1 eetlepel gehakte salie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte marjolein
  • 1 eigeel
  • takjes platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Ontbeen de fazant en hak de karkas in kleinere stukken.
  2. Doe de stukken karkas in een kookpot en voeg er de ajuin, de selder, de wortelen, het kruidenbosje, peper en zout bij.
  3. Bevochtig met water en het bouillonblokje en laat 35 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder voortdurend bovendrijvend vet en schuim.
  5. Giet de bouillon door een vergiet.
  6. Voeg de fazantbouten toe en laat ze zachtjes garen.
  7. Snij ondertussen de seizoengroenten in kleine stukken. Verwijder het vet en vel van de fazantfilets en wikkel de filets in met Solo ingevette aluminiumfolie.
  8. Draai de uiteinden aan zodat er mooie rolletjes ontstaan. Leg die gedurende 15 minuten bij de bouten in de kookpot.
  9. Voeg naargelang de gaartijd ook de groenten toe in de bouillon en kook ze gaar (blancheer even de koolsoorten, zoals de spruitjes, ze zullen beter verteerbaar worden).
  10. Meng de room en het eigeel, voeg er de groene kruiden bij en meng dat met de bouillon.
  11. Neem de filets uit de verpakking en snij er kleine stukjes van.
  12. Leg die samen met de groenten in diepe borden en giet er het soepje bij.
  13. Versier met takjes platte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.