Waterzooi van de Noordzee

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was en snij alle groenten in rondjes, stoof ze aan in twee lepels boter gedurende een paar minuten, strooi de bloem erover en roer goped gedurende een halve minuut, leng aan met water, bouillion en melk, verbrokkel het bouillionblokje er in, voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat een kwartiertje sudderen.
  2. Ondertussen rol je de tongfillets op met de velkant naar binnen, steek ze vast met een houten prikkertje, snij de kabeljauw in blokjes.
  3. Doe de vis bij de groenten en laat vanaf het kookpunt vijf minuten sudderen op zeer klein vuur tot de vis gaar is.
  4. Serveer er gekookte aardappelen of rijst bij.
  5. Smakelijk!

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Offday op 28 januari 2013 om 11u42

Waarom geen liaison bijvoegen?

Gepost door Monique_14 op 28 januari 2013 om 12u44

Offday, in het begin van de bereiding worden er twee lepels bloem onder geroerd, normaal gezien moet dat volstaan om de saus te binden, indien nodig kan men er nog maizena express onder roeren , dat zal niets aan de smaak veranderen. Groetjes, Monique

Gepost door Solo op 01 februari 2013 om 13u23

Inderdaad, als de saus van deze waterzooi gebonden wordt met bloem of Maïzena is een extra binding met een liaison niet echt nodig. Het zal de saus hooguit iets 'rijker' maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?