Recept 05 (0 stemmen)

Waterzooi met kip en asperges

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilets gedurende 10 tot 12 minuten gaar in de bouillon.
  2. Leg de asperges een tiental minuten in koud water met enkele druppels citroensap.
  3. Haal ze uit het water en dep droog.
  4. Schil de asperges met een dunschiller , breek het houterige uiteinde af en kook ze gaar in ruim gezouten water.
  5. Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes.
  6. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  7. Breng 3/4 van de bouillon aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  8. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  9. Klop er de hoeveboter onder en breng de saus op smaak met pezo en muskaatnoot.
  10. Snij de gekookte asperges in stukjes van 5 cm en voeg ze toe aan de saus, samen met gehakte kervel en de blokjes tomaat.
  11. Dien op in diepe warme borden.Tip: waterzooi is lekker met een gekookte aardappel, die je in plakjes in de saus legt.
  12. Kippenbouillon is eenvoudig zelf te maken, liefst een dag van tevoren.
  13. Neem een soepkip, breng aan de kook in koud water en schuim het kookvocht grondig af. Voeg vervolgens fijngesneden groente toe, zoals prei, wortel, selder en ui.
  14. Bouquet garni, laurier, tijm, peterseliestengels en ook geplette peperkorrels en zout.
  15. De kip is gaar als je ze uit kookpot haalt en het vocht dat uit kip komt helder is.
  16. Neem dan de kip uit de pan, zeef de bouillon en laat afkoelen.
  17. Er zal een vetlaagje ontstaan dat gemakkelijk verwijderd kan worden. (het kippenvlees is weer te gebruiken in een ander gerecht als vol-au-vent) en de bouillon kan je invriezen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?