Waterzooi met kip en asperges

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 2 uien, 3 witten van prei, 3 stengels van stoofselderij, 100 gr boter, peper, zout, nootmuskaat, 1 kip, water, 150 gr champignons, ½ kg asperges, 1 liter water, 5 gr zout, 2 eierdooiers, 1 ½ dl room, 150 gr boter, 4 beschuiten.
  3. Bereiding:
  4. Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne. Smelt 100 gr boter en fruit de gesneden groenten hierin. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Leg de kip bij de groenten en voeg water toe tot de kip onder water staat. Laat het geheel 1 uur koken. Haal de kip uit de bouillon, verwijder de beenderen en het vel en snijd de kip in stukken.
  5. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in stukken. Voeg de kip en de champignons bij bouillon en houd de waterzooi warm, zonder te laten koken.
  6. Schil en was de asperges. Breng het water met 5 gr zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar. Haal de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken. Stapel de asperges op een schotel met de punten naar dezelfde kant.
  7. Klop in een soepterrine de eierdooiers met de room los en voeg er al roerend de waterzooi bij. Smelt de boter. Leg in voorverwarmde borden per persoon 1 beschuit en schep de waterzooi hierover. Dien de slierasperges en de gesmolten boter afzonderlijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?