Waterzooi met kabeljauw en dille

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. snij de prei in ringen en de selder in boogjes
  3. pel de scampi. Snij de kabeljauw in dobbelstenen
  4. kruid met peper
  5. hak de dille fijn
  6. Bereiding (30 MIN)
  7. kook prei en selder 5 MIN. in gezouten water. Giet af maar vang 1 kopje kookvocht op. Kook ook de wortel 5 MIN.
  8. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking
  9. breng intussen 1L water aan de kook met de visbouillonblokjes en het kopje kookvocht.
  10. Zet het vuur lager en voeg de vis toe. Laat 2 MIN. garen. Voeg de scampi's toe en laat nog 8 MIN. garen. Controleer of de vis en de scampi's gaar zijn.
  11. Voeg de gare groenten en de fijngehakte dille toe. Bind de de bouillon licht met instantsausbinder. Een waterzooi mag niet te dik zijn. Laat nog 1 MIN. zacht koken en haal de pan van de warmtebron.
  12. Splits de eieren. Alleen de dooiers worden gebruikt. Klop de eidooiers los met de room en roer door de waterzooi. Laat niet meer koken;
  13. AFWERKING
  14. Schep de tagliatelle in diepe borden. Verdeel de waterzooi erover en serveer direct.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?