Waterzooi maken

Vanavond een lekkere waterzooi maken? Probeer dit recept maar eens en je zet een verrukkelijke Belgische klassieker op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon, snijd de wortels in blokjes en de sjalotten, prei en de selderstengels in schijfjes.
  2. Smelt de boter schuimig in een pan en kleur er de kippenfilets en de sjalotten in aan, kruid ze met peper en zeezout. Doe er de groenten bij. Bestrooi met de currypoeder en laat er de Bouillonketeltjes bijsmelten. Bevochtig met het water.
  3. Schik het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven.
  4. Haal de filets uit de pan, snijd ze in stukken en houd ze warm.
  5. Werk af met de room, citroensap en eventueel peper en zout.

Tip

Presenteer in een diep bord met bloemig gekookte aardappel en werk af met kervel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?