Recept 15* (3 stemmen)

Watermeloen picknick koekjes

Dit is een recept van

tijd
240 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN: Twee kommen, kopjesmaten, mes, lepel, mixer, vershoudfolie, deegroller, bakpapier en bakplaat.
  2. DEEG: Doe de roomboter en de suiker in een kom en meng deze goed door elkaar tot een romige botercrème. Voeg er het ei en de kruiden aan toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
  3. Neem een tweede kom en voeg daar de bloem met het pakpoeder en het zout samen. Meng deze samen en zeef de droge ingrediënten boven de botercrème. Meng alle ingrediënten door elkaar tot er een vaste deeg ontstaat. Kneed deze na met koude handen.
  4. Neem 1 kopje deeg uit de kom en zet deze opzij.
  5. AFWERKING: Neem de overgebleven deeg en voeg een beetje rode kleurstof toe. Niet te veel, je kan nog altijd toevoegen. Kneed deze door de deeg tot deze goed gekleurd is. Rol de deeg tot een cilinder van ongeveer 15 cm lang en een diameter van ongeveer 5 cm. Wikkel in vershoudfolie en plaats in de koelkast voor een uur tot deze goed stevig is.
  6. Neem de helft van het kopmaatje deeg en kleur deze groen door de kleurstof er door te kneden. De deeg in folie en plaats in koelkast voor 1 uur, plaats ook de overgebleven deeg ingewikkeld in folie in de koelkast.
  7. Neem de witte deeg en rol deze uit met een deegroller op een bebloemd oppervlakte tot deze de lengte heeft van de rode cilinder deeg. Rol de witte deeg voorzichtig rond de rode worstvorm.
  8. Herhaal dit met de groene deeg. Plaats de cilinder in de koelkast voor 2 uur tot deze zeker stevig genoeg is. Snijd de cilinder in schijven van ongeveer een halve centimeter dik. Snij elke schijf nog eens in twee.
  9. Als laatste – de finishing touch – voeg je er de chocolade nopjes toe om de pitten van de meloen na te bootsen. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in het midden van de op 170°c voorverwarmde oven voor 9-11 minuten.
  10. Enjoy!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie