Waterkerssoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 3 lente-uitjes (gesnipperd), 3 eetlepels boter, 300 a 400 gr waterkers (inclusief steeltjes), 3 eetlepels bloem, 1 ½ liter kokende kipbouillon, 2 eierdooiers, 1 ½ dl room, eventueel 2 eetlepels boter extra, beetje waterkers voor de garnering.
  3. Bereiding: Smoor de lente-ui in een pan met dikke bodem met de boter tot ze glazig zijn. Doe de waterkers er bij en laat deze met de deksel op de pan 5 minuten meesmoren tot ze zacht is geworden (let op: laag vuur). Roer de bloem erdoor (matig vuur). Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen. Even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen.
  4. Voor het serveren de dooiers met de room mengen, wat soep door dit mengsel roeren en vervolgens het ei/roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen. Al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt. Als laatste eventueel de extra boter door de soep. Garneren met de waterkersblaadjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door paul lemmens op 27 oktober 2010 om 14u30

Lekker en een goede basis voor extra's zoals palingstukjes ,zalm ,kreeftjes enz.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?