Waterkersroomsoep met kerststerren

Kerststerren zorgen voor dé twist in elke soep: van klassieke kreeftensoep of tomatensoep tot deze verrassende waterkersroomsoep.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Pel en snijd de ui. Pel en plet de knoflook. Stoof ze samen aan in wat Solo Vloeibaar.
  4. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Giet er de bouillon bij.
  5. Roer goed en laat 15 minuutjes koken.
  6. Snijd (of steek, als je een vormpje hebt) een aantal sterretjes uit de bladerdeegplakjes en bestrijk ze met het eigeel. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en bak ze een 5-tal minuutjes in de oven totdat ze luchtig en goudbruin zijn.
  7. Hak de waterkers, voeg hem toe aan de soep en laat hem nog een tweetal minuutjes meekoken. Mix fijn.
  8. Werk af met de Solo Crèmefine en serveer de soep in een mooi diep bord.
  9. Garneer de soep met de sterretjes en een paar plukjes waterkers.

Tip

Bak je bladerdeegsterretjes gerust al een dag op voorhand en houd ze knapperig in een gesloten bewaardoos.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?