Recept 05 (0 stemmen)

Warme oesters met Hollandaise-balsamicosaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Nieuwjaarsklassiekers

tijd
25 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Halveer de kerstomaatjes, schep de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in zeer smalle reepjes.
  3. Trek de peterselie- of kervel blaadjes van de takjes, houd 24 blaadjes apart voor de garnering en hak de rest van de blaadjes fijn.
  4. Open de oesters tussen een dikke doek geklemd, met een oestermes dat aan de smalste kant tussen de schelp wordt gestoken en een beetje heen en weer wordt gewrikt. Duw de schelpen met het mes van elkaar.
  5. Zet de oesters op de bakplaat.
  6. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de fijngehakte peterselie- of kervel en de balsamicoazijn erdoor.
  7. Verwarm de oesters 3 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Zet de oesters op 4 grote (eventueel met grof zout bestrooide) borden. Schep over elk een lepeltje saus en garneer met een mespuntje viseitjes, een tomaatreepje en een blaadje kervel. Direct serveren, geef de rest van de saus er apart bij.
Tip

Ook warme gekookte mosselen zijn lekker om met deze saus te serveren. Leg halve schelpen met een mossel erin op borden, schep de saus erover.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie