Warme kreeft-potjes met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen

  • vloeibare margarine Solo
  • 50 g groene mini-asperges
  • 1 sjalotje
  • 0.5 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Kreeftensaus
  • 20 ml slagroom
  • 150 g kreeftvlees (vers gekookt, uit blik of surimi)
  • 1 boterham
  • 0.5 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 cm van de (stugge) onderkant van de asperges af. Snijd de asperges elk in 4-5 stukjes.
  2. Pel en hak het sjalotje heel fijn.
  3. Verhit een koekenpan of wok, voeg 1 el vloeibare margarine toe en roerbak de asperges en sjalot 3 min.
  4. Bereid de saus met de slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het aspergemengsel en het kreeftvlees toe en warm 2 min. door.
  5. Verwijder de korsten van de boterham, rooster de boterham en snijd in 12 lange smalle reepjes of driehoekjes.
  6. Vul 4 kleine potjes of glaasjes met de warme kreeft met asperges en strooi de bieslook erover. Zet ze op schoteltjes en leg de reepjes toost ernaast.

Tip

De rest van het zakje saus kan bijvoorbeeld worden gebruikt over een voorgerecht van visrolletjes of garnalenspiesjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?