Recept 05 (0 stemmen)

Warme kreeft-potjes met groene asperges

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Nieuwjaarsklassiekers

tijd
10 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd 1 cm van de (stugge) onderkant van de asperges af. Snijd de asperges elk in 4-5 stukjes.
  2. Pel en hak het sjalotje heel fijn.
  3. Verhit een koekenpan of wok, voeg 1 el vloeibare margarine toe en roerbak de asperges en sjalot 3 min.
  4. Bereid de saus met de slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het aspergemengsel en het kreeftvlees toe en warm 2 min. door.
  5. Verwijder de korsten van de boterham, rooster de boterham en snijd in 12 lange smalle reepjes of driehoekjes.
  6. Vul 4 kleine potjes of glaasjes met de warme kreeft met asperges en strooi de bieslook erover. Zet ze op schoteltjes en leg de reepjes toost ernaast.
Tip

De rest van het zakje saus kan bijvoorbeeld worden gebruikt over een voorgerecht van visrolletjes of garnalenspiesjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 50 g groene mini-asperges
  • 1 sjalotje
  • vloeibare margarine Solo
  • 0.5 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Kreeftensaus
  • 20 ml slagroom
  • 150 g kreeftvlees (vers gekookt, uit blik of surimi)
  • 1 boterham
  • 0.5 el fijngeknipte bieslook

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie