Warme groenteschotel met artisjok, spek en ei

2 (2)
0 min
Gemiddelde moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Pel de uien en snij ze in stukken. Spoel de artisjokharten overvloedig met koud water en snij deze ook in stukken.
  3. Bak de sneden spek krokant in een droge pan. Haal het gebakken spek uit de pan en bak, in het vet van het spek, de aardappelen, rode uien en artisjokstukken gedurende circa 5 minuten goudbruin. Voeg er ook enkele takjes verse tijm aan toe.
  4. Doe nu de gebakken groenten in een vuurvaste schotel en leg er de sneden spek op. Zet nog enkele minuten in de oven.
  5. Bak ondertussen 4 mooie spiegeleieren in 2 eetlepels Solo.
  6. Schik de eieren op de groenteschotel en serveer.

Tip

Tips van Jeroen

Heb je liever verse artisjokharten? Dat kan! Maar let dan wel goed op de kwaliteit van je artisjok en maak hem correct schoon.

Je kan dit gerecht ook perfect bereiden met een klassieke ui. Maar rode ui oogt nu eenmaal mooier en brengt wat extra kleur in je gerecht.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door ilse wouters op 11 juni 2013 om 22u19

maar niets is zo lekker als een verse artisjok

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?