Recept 35*** (4 stemmen)

Warme citroencakejes met plattekaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160° C.
  2. Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa. Laat de Solo au bain-marie smelten en voeg die toe aan het eiermengsel. Meng er ook de bloem door tot je een mooi beslag krijgt.
  3. Rasp de schil van 1 citroen en meng die onder het deeg. Pers nu beide citroen en voeg het sap toe.
  4. Giet het deeg in ingevette bakvormpjes en bak de cakejes zo’n 10 minuten op 160° C.
  5. Meng terwijl de plattekaas met de honing.
  6. Serveer de warme cakejes met een schepje honingkaas.
Tip

Om te controleren of de cakejes klaar zijn, prik je met een naald in een cakeje en haal je de naald er terug uit. Als er geen beslag meer aan de naald hangt, zijn de cakejes klaar. Is dat niet het geval, laat ze dan nog 2 minuutjes verder bakken en doe de test nog eens.

Heb je een sinaasappel op overschot? Rasp dan ook de schil van sinaasappel en meng dat ook onder het deeg.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie